Akoestiek Label A

Akoestiek Label A

Scoort 11 of 12 punten en zijn van de beste kwaliteit met de hoogste absorptiewaarde. Producten uit deze categorie scoren daarnaast hoog in oppervlakte, duurzaamheid en prijs-kwaliteitsverhouding.

Sorteren op:
Sorteren op:
Waarom hebben deze producten Akoestieklabel A?

Akoestieklabel A wordt alleen gegeven aan de akoestische producten die het hoogst scoren op in absorptiewaarde, oppervlakte, duurzaamheid en prijs-kwaliteitsverhouding. De absorptiewaarde wordt gemeten in een speciaal ingerichte akoestische meetruimte. De uitvoerige meting wordt omgezet in een grafiek waaruit weer een absorptiewaarde is gehaald. Alleen de producten met een twee of drie komen in aanmerking voor akoestieklabel A, mits er op alle andere categorieën ook een drie wordt gescoord of maximaal één keer een twee.

Soorten producten met Akoestieklabel A

Alle producten met Akoestieklabel A zijn verzameld in deze groep. Dat betekent dat alle plafond- en wandpanelen naast de akoestische verlichting en verplaatsbare objecten staan. Als je juist op zoek bent naar een specifiek soort akoestisch product, kan je deze bij elkaar vinden in de daarvoor bestemde groep. We streven ernaar om in elke groep producten aan te bieden met akoestieklabel A. Zo weet je namelijk zeker dat je kwalitatief de beste akoestische producten in huis of kantoor haalt.

Is akoestieklabel A wel nodig in deze ruimte?

De producten met akoestieklabel A zijn kwalitatief het hoogst haalbare, maar dat betekent niet dat deze de enige oplossing zijn. Het hangt af van de grootte van de ruimte, de manier waarop deze gebruikt wordt en de aanwezigheid van meubels, vloerbedekking of gordijnen hoe de akoestiek in een ruimte wordt beleefd. Van andere producten is soms simpelweg meer nodig om tot het zelfde resultaat te komen. Om er zeker van te zijn dat de akoestische producten een oplossing bieden, raden we aan om een akoestische meting uit te voeren. Zo weet je zeker op welke manier de akoestiek het snelst en gemakkelijkst verbeterd kan worden.