Akoestiek Label D

Akoestiek Label D

Scoort 5 of 6 punten. Juist in ruimtes waarin de akoestiek niet heel slecht is, maar wel als storend kan worden ervaren, komen de producten van akoestiek label D het beste tot hun recht.

Sorteren op:
Sorteren op:

Akoestiek label D

De producten met een akoestiek label D scoren een twee of zelfs een één op de categorie absorptiewaarde. Hier staat tegenover dat de producten met een groot akoestisch oppervlak wel drie punten scoren, waardoor deze de akoestiek in een ruimte nog steeds flink kunnen verbeteren. 

Waarom kiezen voor akoestische producten met een akoestiek label D?

De meeste producten met een akoestiek label D zijn erg gunstig geprijsd. Juist omdat deze een lagere akoestische absorptiewaarde hebben dan de producten in akoestiek label A of B, zijn er meerdere van nodig om hetzelfde effect te bereiken. In ruimtes waarin het geluid alleen maar wat gebroken moet worden of waarin de nagalm relatief laag blijkt te zijn, kunnen deze akoestische producten een groot effect hebben tegen geringe kosten.

Soorten producten met een akoestiek label D

In de categorie akoestiek label D kunnen we verschillende soorten akoestische producten onderscheiden. Zo zijn de modulaire elementen van Baux per stuk erg vriendelijk geprijsd en kunnen in verschillende vormen en kleuren worden besteld om zo zelf een speels uiterlijk te geven aan de muur waarop deze bevestigd worden. Ook kan zo gemakkelijk bepaald worden wat de totale kosten worden voor de akoestische oplossing. Maar ook andere wandpanelen en scheidingwanden kunnen het akoestiek label D krijgen.

Zijn producten met akoestiek label D wel voldoende?

Producten met akoestiek label D scoren niet hoog op de akoestische absorptiewaarde, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Als een ruimte slechts een kleine aanpassing nodig heeft om de akoestiek te verbeteren, zijn de producten van akoestiek label D erg geschikt. Om een op maat gemaakt advies te krijgen over de akoestiek in een ruimte, schakelen wij onze partner Post Acoustics in om een meting uit te voeren. Na deze meting kan er een goed advies worden uitgebracht over de producten die de akoestiek het beste kunnen verbeteren.