Akoestiek Label E

Akoestiek Label E

Producten met een akoestiek label E scoren het laagst op alle categorieën, maar dat betekent niet dat ze geen bestaansrecht hebben. Deze producten hebben een lage akoestische waarde, maar zijn wel uitstekend afgewerkt of zijn vooral bedoeld als esthetisch

Sorteren op:
Sorteren op:

Waarom hebben deze producten akoestiek label E?

Het akoestiek label wordt uitgerekend aan de hand van scores op vier categorieën: absorptiewaarde, akoestisch oppervlak, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. Een akoestisch product krijgt het akoestiek label E toegekend wanneer er slechts één punt wordt toegekend op alle categorieën. Echter, het lage puntenaantal voor de akoestiek betekent niet dat de producten geen functie hebben. Deze producten hebben namelijk een uitzonderlijk hoog afwerkingsniveau of zijn uitermate duurzaam geproduceerd. Of ze hebben een ondersteunende functie zoals een memoboard dat in combinatie met andere modulaire systemen een aantrekkelijk geheel vormt.

De keuze voor een product met akoestiek label E

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom de keuze voor een akoestisch product met label E de juiste is. Het design van het product wordt niet meegenomen in de berekening van het akoestiek label vanwege de subjectieve beleving ervan. Dus als een product qua esthetiek perfect past in een ruimte, terwijl het ook enigszins een positieve invloed heeft op de akoestiek, kan de keuze snel gemaakt zijn. Ook kunnen deze producten een budgetvriendelijke oplossing zijn voor een kleine ruimte of een ruimte met weinig akoestische uitdagingen. Het is dus sterk afhankelijk van de soort ruimte welk akoestisch product het meest geschikt is.

Twijfel je over de beste keuze? Laat onze partner Post Acoustics een geluidsmeting uitvoeren. Uit deze meting volgt een op maat gemaakt advies zodat jij precies weet hoe je de akoestiek in de betreffende ruimte het beste kunt verbeteren.