AND Light

AND Light

De akoestische verlichting van AND Light

Sorteren op:
Sorteren op:

De akoestische verlichting van AND Light

Het Canadese AND Light is een ontwerpstudio dat zich heel gespecialiseerd in verlichting. Hun SLAB-lijn maakt gebruik van geluidsabsorberende materialen, waardoor het ook een akoestische werking heeft.

Het gebruik van duurzame materialen

De lampen in de SLAB-serie zijn gemaakt met LED-verlichting waardoor er bespaard wordt op de energierekening, net als op de onderhoudskosten omdat de lampen langer meegaan dan traditionele verlichting. De geluidsabsorberende elementen van de lamp zijn gemaakt van vilt van merinowol, het schaap waarbij de kwaliteit van de wol zeer hoogstaand is. In elk van de lampen zit ook een doorzichtig paneel wat de lamp een luchtige toevoeging geeft.

Lokaal ontworpen en gebouwd in Canada

De designers van de lampen werken op dezelfde locatie als de mensen die de verlichting assembleren. Op deze manier hoeven grondstoffen en onderdelen van de lampen niet vervoerd te worden, wat de ecologische voetafdruk ten goede komt. Bovendien werken ze zo veel mogelijk met lokale leveranciers zodat de productielijnen zo kort mogelijk kunnen blijven. Uiteraard recyclen ze materialen waar mogelijk en wordt het afval per product tot een minimum beperkt.

Het akoestieklabel van de AND Light producten

Omdat de lampen uit de SLAB-lijn een gering oppervlak hebben, is de akoestische waarde zelden hoog, ondanks het gebruik van het merinowol. Daarnaast heeft elke lamp ook een glad oppervlak wat esthetische waarde heeft, maar voor de akoestiek weinig verbetering brengt. Wel scoren de producten hoog in de categorie ‘duurzaamheid’ wat natuurlijk ook een van de pijlers is van AND Light.

Combineer de lampen voor een mooi effect en akoestische verbetering

De lampen hebben per stuk een laag akoestieklabel gekregen, maar dat betekent niet dat ze geen functie zouden hebben. Door meerdere lampen in een ruimte aan te brengen, breken ze de nagalm en kunnen ze de akoestiek alsnog verbeteren, terwijl ze ook nog een speels effect laten zien. Het design-element staat hoog in het vaandel bij AND Lights en de akoestische werking is mooi meegenomen.