Baux

Baux

Het Zweedse BAUX maakt sinds 2013 akoestische producten die vooral in kantooromgevingen gebruikt worden. Het design van de akoestische producten is minimalistisch te noemen, wat kenmerkend is voor de Scandinavische stijl.

Sorteren op:
Sorteren op:

De akoestische producten van BAUX

Het Zweedse BAUX maakt sinds 2013 akoestische producten die vooral in kantooromgevingen gebruikt worden. Het design van de akoestische producten is minimalistisch te noemen, wat kenmerkend is voor de Scandinavische stijl. Ondanks het strakke uiterlijk van de losse producten, kunnen er creatieve en spannende ontwerpen ontstaan wanneer kleuren en vorm met elkaar worden gecombineerd.

De voordelen van het gebruik van houtwolcement

BAUX heeft het gebruik van houtwolcement in hun producten volledig omarmd. Het houtwolcement heeft zes kenmerken waardoor het multifunctioneel inzetbaar wordt en zo een breed scala aan toepassingen in zich heeft:

  • Het is duurzaam. De panelen worden gemaakt van houtwol, cement en water in de juiste verhoudingen waardoor het recyclebaar is.
  • Het reguleert vocht. Het materiaal kan een overschot aan vocht in de lucht opnemen of juist teruggeven wanneer de lucht te droog is.
  • Het reguleert temperatuur. Net als vocht, absorberen de producten van BAUX warmte zodat de temperatuur gemakkelijker gereguleerd wordt.
  • Het absorbeert geluid. Door het gebruik van de open structuur materialen, wordt geluid vastgehouden in de houtwolcement-tegels.
  • Het werkt brandvertragend. De houtwolcement-producten van BAUX zijn geïmpregneerd met brandvertragende coating.
  • Het is onderhoudsvriendelijk. De producten van BAUX kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden en laten geen stofdeeltjes vallen.

Multifunctioneel inzetbaar en hoge aanpasbaarheid

De houtwolcementtegels van BAUX zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, vormen en kleuren, zodat elk oppervlakte naar eigen wens kan worden ingericht. Maak kunstwerken na met de verschillende soorten tegels of creëer juist rust door de wand in dezelfde kleur te beplakken. Door verschillende formaten en kleuren van de tegels met elkaar te combineren, kunnen er spannende en kunstzinnige creaties ontstaan. Vooral in grote ruimtes zoals ontvangstruimtes van kantoorgebouwen, foyers, theaters of andere zalen, worden de mogelijkheden van de BAUX houtwolcement oplossingen optimaal benut.