Glimakra

Glimakra

Akoestische product van Glimakra zijn gemaakt van mooie, natuurlijke materialen en hebben strakke lijnen zonder te veel afleiding.

Sorteren op:
Sorteren op:

De akoestische producten van Glimakra

Glimakra is een Zweeds bedrijf dat akoestische oplossingen combineert met een aantrekkelijk design. Ook staat duurzaamheid hoog in het vaandel, waardoor de producten van Glimakra veelal een hoog akoestieklabel hebben.

Het merk en het dorp Glimakra

Het merk Glimakra kent haar oorsprong uit het dorp Glimakra in het zuiden van Zweden. De meren, bossen en velden zijn kenmerkend voor de directe omgeving van Glimakra en waar de inspiratie van de producten vandaan komt. Hout is een belangrijk element in de producten en door gebruik te maken van organische materialen, blijven de designers dicht bij hun roots.

Design en productie onder één dak

Voor Glimakra is het logisch dat het product van begin tot eind op locatie wordt samengesteld. De designers werken nauw samen met de meubelmakers om zo de visie tot een succes te maken. Door alle stappen van het proces gezamenlijk te doorlopen, wordt de productieketen kleiner en overzichtelijker. Dit betekent ook dat grondstoffen of halffabricaten niet vervoerd hoeven te worden, waardoor de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk wordt.

Duurzaamheid staat bij Glimakra voorop

Glimakra heeft vijf doelen uit de beschikbare 17 uit de UN Global Sustainable Development Goals als uitgangspunt genomen. Deze vijf doelen richten zich voornamelijk op het verschaffen van een gezonde en veilige werkomgeving, verantwoord gebruik van materialen en duurzaamheid. Zo maken ze gebruik van 100% groene energie en zijn de producten grotendeels of geheel recyclebaar.

De akoestische producten van Glimakra bij akoestieklabel.nl

De producten van Glimakra die akoestieklabel.nl in haar assortiment heeft opgenomen, blinken allemaal uit in hun eenvoud. Ze zijn gemaakt van mooie, natuurlijke materialen en hebben strakke lijnen zonder te veel afleiding. Door de keuze te maken voor een kleur die wegvalt bij de ruimte, lijkt de oplossing onzichtbaar te zijn in de ruimte terwijl de akoestiek flink verbeterd wordt. Maar natuurlijk kan ook gekozen worden voor een contrasterende kleur om zo een blikvanger te creëren.