Professioneel advies en begeleiding
100 % focus op akoestiek
Maatwerk producten
Vraag een offerte aan
0
Professioneel advies en begeleiding
100 % focus op akoestiek
Maatwerk producten

Nagalm geluidsmeting RT60

Post Acoustics Nagalm geluidsmeting RT60
Productomschrijving
Uitvoering Bij de aanschaf van een Nagalm Meting RT60 komt onze expert langs voor het uitvoeren van de meting. Hier voor maken we telefonisch of per mail een afspraak. Na afloop krijg je een begrijpelijke rapportage over dit akoestisch onderzoek.  Een nagalm meting RT60 is een akoestiekmeting, waarbij wordt gemeten hoelang het duurt voordat een ...

Uitvoering

Bij de aanschaf van een Nagalm Meting RT60 komt onze expert langs voor het uitvoeren van de meting. Hier voor maken we telefonisch of per mail een afspraak. Na afloop krijg je een begrijpelijke rapportage over dit akoestisch onderzoek. 

Een nagalm meting RT60 is een akoestiekmeting, waarbij wordt gemeten hoelang het duurt voordat een geluid uitsterft. Concreet brengt het in kaart in hoeveel seconde geluid 60 decibel zachter wordt. Door het uitvoeren van een nagalmmeting kunnen we exact bepalen hoeveel absorptie materiaal nodig is voor de oplossing van jouw akoestiekprobleem. Hierdoor heb je de zekerheid dat je geen onnodige materialen aanschaft. Indien je na de meting besluit de benodigde materialen of producten bij ons aan te schaffen, worden de kosten van de meting bovendien van de totale kosten afgetrokken!

Om de meting uit te voeren beschikken we over gekalibreerde apparatuur die voldoet aan geldende Klasse 1 normen.

Producten en oplossingen

Producten van Akoestiek Label zijn speciaal ontwikkeld ter verbetering van de akoestiek. Het materiaal in deze producten heeft een absorberend vermogenen. Door deze te plaatsen in de desbetreffende ruimte worden de geluidsgolven als het ware ‘opgevangen.' Hierdoor worden geluidsgolven over een lange afstand (galm) verminderd, terwijl de spraakverstaanbaarheid over korte afstand juist verbetert.

Nagalm Meting RT60 

De RT60 (nagalmtijd) is een van de meest belangrijke akoestische eigenschappen van een ruimte. Het vaststellen van de RT60 is essentieel bij het beoordelen van ruimtes, open office kantoren, klasruimtes, restaurants en andere horeca etc.

De nagalmtijd van een ruimte is de tijd die een geluid nodig heeft om 60 dB zachter te worden. Dit is wat we ook wel ervaren als de uitsterftijd van een geluid. We hanteren de ISO3382 Standaard (delen 1 – 3) bij het meten en rapporteren van de RT60. Hierbij wordt gebruik gemaakt van klasse 1 gecertificeerde meetapparatuur en geluidsbronnen.

De bron voor de meting kan een alarmpistool of een omni-directionele luidspreker zijn. Deze laatste straalt in alle richtingen evenveel geluidsenergie af. Met deze 360-graden speaker (ook wel dodecahedron genoemd) zijn de beste meetresultaten te behalen.

De meting resulteert in een grote schat aan informatie, waardoor een compleet beeld ontstaat van de akoestische “fingerprint” van een ruimte. Daarmee kunnen we zeer nauwkeurig de juiste oplossing berekenen.

 

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Post Acoustics Nagalm geluidsmeting RT60
Post AcousticsNagalm geluidsmeting RT60

Door het uitvoeren van een nagalmmeting kunnen we exact bepalen hoeveel absorptie materiaal nodig is voor de oplossing van jouw akoestiekprobleem.

Op voorraad
€453,75 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »